Van A tot Z

In de binnenstad van Amsterdam wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een bijzonder en groot project. Wij hebben een dubbel benedenhuis in onze hoofdstad volledig onder handen genomen en het resultaat mag er nu al wezen! Michelle vertelt hoe Stock dit project van A tot Z heeft begeleid.

‘Dit project is in januari van start gegaan. Met een volledige bouwbegeleiding nemen wij alle taken op ons en zorgen er op deze manier voor dat de klant ontzien wordt. Wij zorgen dat er genoeg bouwvergaderingen plaatsvinden tussen alle betrokken partijen, zoals de aannemer en interieurbouwer. Van elektraplan tot het servies in de keuken, wij begeleiden van begin tot eind.  Als er problemen zijn dan komen die bij ons te liggen en niet bij de klant.

Alle bestaande muren zijn gesloopt en de staalconstructie is zichtbaar en vervangen

Het plafond op de bel-etage wordt gestut

afbeelding 13

Een project als dit vraagt om een strakke planning. Eind januari zijn wij begonnen met het maken van een plan. Een ontwerp maken is een creatief proces waarin het alle kanten op gaat. Het is belangrijk om alle mogelijke opties naast elkaar te leggen met de aannemer en de klant. Samen zijn we tot het huidige ontwerp gekomen en begin februari kon de sloop beginnen.

Wat dit project voor mij bijzonder maakt is dat wij echt het optimale uit het huis hebben gehaald. Op sommige plekken is ervoor gekozen om de draagbalken in het plafond te verwijderen en opnieuw te plaatsen. Hierdoor is er in het souterrain een normale hoogte ontstaan en was het mogelijk om de keuken open te breken. Daarnaast is er in het souterrain een extra badkamer en slaapkamer gecreëerd. Het tuinhuis is omgetoverd tot een guesthouse, inclusief pantry en badkamer. Ik kan niet wachten om dit project helemaal af te zien. Wanneer het project is afgerond zullen er foto’s worden gemaakt, die zijn binnenkort op de website te vinden!’

Er zijn nieuwe muren geplaatst in het souterrain

Ook op de bel-etage zijn nieuwe muren geplaatst, om de entree naar de hal te verplaatsen en de keuken open te breken

Ook de tuin is helemaal aangepakt, er is een overkapping bij het guesthouse gemaakt

Het opbouwen van het nieuwe guesthouse

Foto’s: Stock Interiors