SPOTLIGHT: Moroso

De zon schijnt, gondels varen door de bekende kanalen en de kerkklokken luiden. Stock Interiors is in Venetië! Waarom? Om een kijkje te nemen bij de Italiaanse designmeubel specialist Moroso. 

Dat Stock graag werkt met meubels van Moroso is wel duidelijk. Wie ons kantoor binnenloopt kan direct neerploffen op de blauw fluwelen Redondo bank, achterover leunen in de loungestoel Clarissa of plaatsnemen op één van de Fjord barkrukken in de stoffenkamer. Toen wij werden uitgenodigd door Nederlandse agent van Moroso, Burik & Burik, was er geen twijfel: Wij gaan naar Italië om met eigen ogen te zien hoe zo’n bank, stoel of barkruk nu precies gemaakt wordt!

Moroso werd in 1952 opgericht en is een Italiaanse specialist in designmeubels met een hedendaagse stijl. De sofa’s, fauteuils en accessoires zijn van hoge kwaliteit en stralen stuk voor stuk creativiteit uit. Het merk werkt met ruim 30 ontwerpers uit de hele wereld, zoals Tom Dixon, Alfredo Haberli en Patricia Urquiola. Voor Moroso is de combinatie van kunst, cultuur en fashion de grote stimulans achter een ontwerp. Dit resulteert in het feit dat alle Moroso-producten onderscheidend zijn, hun eigen verhaal hebben en allemaal andere emoties oproepen.

Zodra wij nieuwsgierig de fabriek inlopen, komt het vakmanschap ons tegemoet. Exportmanagers Davide en Michelizza nemen ons aan de hand mee door de fabriek en vertellen over hoe een meubel van het begin tot het eind gemaakt wordt. Van het schetsen tot aan het laatste nietje om een stof vast te zetten. Wij mogen alle ruimtes, kamers en gangen van de fabriek zien. In de ‘white department’ worden de meubels gestoffeerd en zodra wij het ‘sewing department’ binnen gaan, komen wij terecht in het naaiatelier waar ook alle stoffen en leer samples netjes liggen opgeslagen. In het ‘cutting department’ zien wij de herkenbare vormen van de ons wel bekende meubels. Hier staan namelijk de prototypes, wordt research gedaan en alles ontwikkeld. Davide vertelt ons dat Moroso zich richt op de ideale balans tussen innovatieve, industriële productie en passie voor verfijnd vakmanschap met aandacht voor detail en afwerking.Tot slot komen wij in de werkplaats waar de kwaliteitstesten worden uitgevoerd. Dit gebeurt in elke fase van het productieproces. Michelizza legt ons uit dat hierdoor een hoge en constante kwaliteitsstandaard kan worden gegarandeerd.

Wij nemen alle informatie mee naar Haarlem en hebben zin in de projecten die wij dit jaar met Moroso gaan doen!

Met dank aan Moroso en Burik & Burik