Event: PAN Debat

Stock Interiors laat klanten maar al te graag kennis maken met de kunstwereld. Dat oude portret van oma dat al jaren op zolder staat, wordt prominent in de woonkamer opgehangen. Of klanten kiezen samen met Leonie en Jeroen een bijzonder werk uit bij een kunstgalerie.

Kunst is actueler dan ooit. De kunstwereld is aan het veranderen en daarom was Jeroen uitgenodigd een debat bij te wonen, georganiseerd door PAN Amsterdam. Wat verandert er in de kunstmarkt en wat is de toekomst van PAN waren de vragen waar het debat om draaide. Het vijfkoppige panel, bestaande uit ondernemer/kunstverzamelaar Geert Steinmeijer, galeriehouders Niels de Boer & Mark Smit, interieurarchitecten Thomas Geerlings en Jeroen Stock, onder leiding van Lennart Booij, zorgde voor een interessante discussie over de kunstmarkt.

Met de komst van het internet is er veel veranderd, daar was iedereen het over eens. Door online veilingen en doordat galeries het aanbod op hun website zetten, is het bereik veel groter dan vroeger. Daarnaast is het opvallend dat men tegenwoordig op zoek is naar een uniek item en dus niet de trend wil volgen. Als er hulp ingeroepen wordt van een interior designer, is hun rol groot. Mensen vertrouwen op hun smaak. Jeroen: ‘Het is daarentegen wel belangrijk dat klanten kiezen met hun gevoel en voor een exemplaar gaan dat zowel bij de persoonlijkheid van het huis als die van de bewoners past.’

Geert Steinmeier vertelt: ‘Kunst maakt gelukkiger en rijker dan geld. De zoektocht naar het unieke exemplaar kost tijd. Potentiële kopers moeten geïnformeerd worden, omdat smaak zich ontwikkelt door kennis. Het uitzoeken van een kunstwerk hoort een unieke ervaring te zijn. Ga met Stock mee op pad en kom in aanraking met kunst die bij jou en het huis past.