Event: Salon Residence 2017

Een spannende boutique fair over interior design 28 september t/m 1 oktober 2017. Verleidingen, inspiratie & ontmoetingen

Salon Residence brengt vier dagen lang haar lezers, partners, publiek en mensen uit de vakwereld bij elkaar. Door een kwalitatief hoog, gevarieerd en origineel programma te bieden, brengt Salon Residence verschillende werelden met elkaar in contact. Onvergetelijke nationale en internationale ontmoetingen zijn het gevolg. In de betoverende ambiance van het Singer Museum in Laren bieden interior stories, proeverijen door topchefs, art talks en masterclasses door sto enexperts, ontwerpers en interior designers volop inspiratie.

‘Deze en andere momenten vormen voor bezoekers en deelnemers van Salon Residence dé gelegenheid om inspi- ratie op te doen, ideeën uit te wisselen, nieuwe contacten te leggen en bij te praten.’

In 2015 the interior designers and brands created a house together, in 2017 they will design a boutique hotel. Boutique hotels are more relevant than ever. Not only are they catwalks/show cases for interior designers, consumers are increasingly inspired by boutique hotels in every area of the industry; from the bed linen and the interior to the menu in the restaurant and the home fragrance. The Salon Residence boutique hotel promises to surprise its visitors in a refreshing and inspiring way. Additionally, the hotel theme will create new possibilities for spaces like the restaurant bar, gym, lobby, spa, and more.

Ontwierpen de interior designers en merken in 2015 samen een huis, in 2017 zullen zij samen een boutique hotel ontwerpen. Een boutique hotel is actueler dan ooit; het is de catwalk voor interior designers en consumenten laten zich meer dan ooit inspireren door boutique hotels, op ieder gebied; van bedlinnen tot interieur, van menu in restaurant tot home fragrance. Een hotel is een ‘nieuwe’ belofte aan de bezoeker en zal –na het huis- opnieuw verrassen. Bovendien biedt een hotel ruimte voor extra kamers als een restaurant, bar, gym, lobby, spa, etc.

Het Singer Museum heeft een rijke geschiedenis, gestart door een ondernemend kunstenaarsechtpaar. De deuren van hun voormalige huis en het huidige museum openen zich nu voor de tweede keer voor Salon Residence. De Amerikaanse kunstschilder- en verzamelaar William Singer vestigde zich in 1901 samen met zijn vrouw Anna in Laren. In het kunstenaarsdorp lieten ze in 1911 villa De Wilde Zwanen bouwen. Na Williams overlijden in 1943 bracht Anna Singer hun collectie kunstwerken onder in de stichting Singer Laren. Om de collectie toegankelijk te maken voor het publiek werd de villa van William en Anna in de jaren ’50 uitgebreid. Zo ontstonden het Singer Museum en het Singer Theater. Het theater vervulde een bijzondere rol bij de opkomst van de televisie in Nederland. Vanuit het Singer kwamen meer dan drieduizend bekende programma’s met televisie-iconen als Willem Duys en Mies Bouwman. Het theater wordt op dit moment gerenoveerd met een nieuw, modern karakter met internationale allure, en zal de week voor salon Residence 2017 worden heropend. Het museum richt zich op beeldende kunst uit de periode 1880 – 1950. Er zijn werken te zien van onder meer Gustave De Smet, Auguste Rodin en William Singer. De activiteiten van Singer Laren trekken tezamen jaarlijks ongeveer tweehonderdduizend bezoekers.

Ga voor meer informatie en tickets naar Salonresidence.nl