Pierre Frey

Afgelopen juni hadden we heerlijke dagen bij Pierre Frey, de beroemde Franse fabrikant van stoffen, behang, tapijten, kleden, sofa’s, accessoires enz. Samen met de filmploeg van RTL reisden we naar Parijs om een item te draaien voor het nieuwe seizoen van RTL Woonmagazine.

‘Het huis van Pierre Frey, opgericht in 1935, fabriceert, bewerkt en produceert meubelstoffen. Als de erfgenaam van expertise die het bedrijf heeft opgebouwd, is Pierre Frey inventief en diep eclectisch. Het haalt zijn inspiratie uit de kunst van verre etnische groepen, de Franse achttiende-eeuwse en hedendaagse kunst. Pierre Frey verzamelt materialen en motieven die zijn gecombineerd in harmonieuze kleuren. Particulieren, toonaangevende decorateurs, stoffeerders en culturele instellingen waarderen de vrijmoedigheid en hoge normen van Pierre Frey. Elke verzameling is een verhaal, een reis die mogelijk wordt gemaakt door de gezamenlijke inspanningen van Patrick Frey en zijn studio, evenals de ontwerpers, de meesterwevers, drukkers en borduurders die allemaal hun knowhow ten dienste stellen van een gemeenschappelijke passie.’

‘Pierre Frey, kleinzoon en derde generatie van het familiebedrijf Frey, toonden ons de historische archieven en deelden het verhaal over hoe hun kleurrijke patronen en ontwerpen tot leven kwamen. We zijn helemaal weg van hun moderne en gedurfde kijk op Franse klassiekers.

Je kunt het item bekijken van ons bezoek in RTL Woonmagazine, aflevering 1, evenals op de RTL-website of klik op ‘RTL Woonmagazine 2018 – Pierre Frey’ in onze bio op Instagram om de video’s te bekijken. Het is in het Engels!