SPOTLIGHT!

Wij zetten elke maand een favoriete stoel, bank of lamp in het licht. Dat Stock fan is van Rubelli mag na PAN Amsterdam wel duidelijk zijn. Op twee Rubelli fauteuils pronkten de stoffen Ruskin Turchese en Aspern Pavone, de eyecatchers van de beurs! Het bijzondere familiemerk Rubelli staat dit keer in de spotlight. 

Het merk Rubelli is al vijf generaties oud. Sinds 1858 creëert de familie zijde, fluweel, damast en andere rijke stoffen vanuit Venetië. Aan de Rubelli groep hangen inmiddels ook andere namen. Zo werd het van oorsprong Amerikaanse Donghia overgekocht, net als het Franse merk Domininique Kieffer en is Armani Casa een samenwerking met couturier Giorgio Armani. Daarnaast had Rubelli onlangs een experimentele samenwerking met het Italiaanse designlabel Moroso en het Scandinavische stoffenhuis Kvadrat, Het archief van Rubelli telt inmiddels zesduizend stoffen, allemaal gemaakt met een passie voor ambacht.

Het kantoor van Rubelli staat voor een deel in het beroemde Canal Grande van Venetië. Vader Alessandro Favaretto Rubelli, zoons Lorenzo, Nicolò en Andrea namen één voor één hun intrede binnen het bedrijf. Lorenzo is net als zijn vader opgeleid als jurist, Nicolò en Andrea als ingenieur. De partner van Andrea, Alessandra werkt als zelfstandig interior designer. Vorig jaar lanceerde Rubelli de meubellijn Rubelli Casa.

Rubelli is, door de uitgebreide collectie aan rijke en dramatische stoffen, zeer populair bij Koninklijke families. Veel koningshuizen zijn ingericht met Rubelli stoffen als damast, zijdes en fluweel. Niet alleen royals, maar ook bekendheden als Mick Jagger, Kate Winslet en Nicole Kidman krijgen geen genoeg van de uiteenlopende collecties van Rubelli. En Stock Interiors ook niet!

Fotografie: Rubelli – In Wonderland