REIZEN – Een bezoek aan Moroso & Rubelli in Venetië

We kijken terug op een mooie drukke zomer, met onze reis naar Italië als een van de hoogtepunten. Wij zijn zeer dankbaar voor de uitnodiging van Burik & Burik, Rubelli en Moroso om Venetië en Udine te bezoeken en de mogelijkheid om onze favoriete merken nog beter te leren kennen. 

Nadat we op de luchthaven waren aangekomen, vervolgden we onze reis per boot en kwamen zo in stijl aan in ‘Venetië! Bij de kade werden we opgewacht door Diego Zacchello van het stoffenhuis Rubelli en met hem liepen we naar het magistrale Pisani Rubelli Palazzo in het midden van de stad. Hier kregen we een rondleiding, leerden wij over de visie en missie van de oprichters en waren vol ontzag over hun historische archieven. Na de lunch en stadswandeling reden we door het Italiaanse platteland naar de prachtige oude stad Udine.

De volgende ochtend werden we verwelkomd door meubelfabrikant Moroso. Davide Michelizza nam ons mee op expeditie door de fabriek en legde in detail uit hoe het meubilair is gemaakt – van ontwerp tot verzending. De kers op de taart was onze ontmoeting met art director en de tweede generatie van de Moroso-familie, Patrizia Moroso, die ons zelfs een voorproefje gaf van haar de toekomstige innovaties. Meer hierover binnenkort! Nu we het spectaculaire verhaal van de familie Rubelli en Moroso kennen en de vruchten van hun arbeid van dichtbij hebben gezien, kunnen we onze klanten beter uitleggen wat beide merken zo speciaal maakt. Gevoed door inspiratie en kennis vlogen we terug naar Amsterdam.