Conversation Pieces tijdens PAN Amsterdam

Start je PAN-bezoek bij de Residence & Stock Interiors. In onze inspirerende stand (nr.54), stand van Residence en ontworpen door ons, Stock Interiors, reiken we drie kunstroutes uit die je meenemen over de sprankelende kunst-, antiek- en designbeurs. Bovendien organiseren we van 22 tot en met 29 november dagelijks gratis toegankelijke art talks. Deze gesprekken met experts en galeriehouders duren zo’n 20 minuten en vinden plaats in onze speciaal hiervoor ingerichte stand. Met deze Conversation Pieces bieden we je inspiratie en brengen we je in contact met getalenteerde en gerenommeerde kunstexperts. Hoe meer je je in een onderwerp verdiept, hoe dichter je bij je ideale kunstaankoop komt. Buiten deze art talks om kun je ook gewoon bij ons aan tafel aanschuiven en zelf een gesprek starten over kunst en design. Residence en Stock Interiors zijn zelf ook elke dag aanwezig. Meet the experts & learn more!

Een Conversation Piece bijwonen? Bezoek 5 minuten voor aanvang onze stand (#54) en sluit aan. Het programma is gratis voor bezoekers van PAN Amsterdam. Inschrijven is niet nodig.

Zondag 22 november

11.30-11.50 uur Kunst in het interieur
Hoe selecteer je kunst voor thuis of op kantoor? Hoe combineer je kunst met reeds aanwezige meubels en objecten? Tips van Leonie Hendrikse en Jeroen Stock, interior designers en eigenaren van Stock Interiors in Haarlem. Stock heeft een voorliefde voor historische ontwerpen met een spannende twist en tekent dit jaar voor het ontwerp van de Residence-stand (#54) op PAN Amsterdam.

14.30-14.50 uur Art Update: must-sees PAN 2015
Wat speelt er in de kunstwereld anno 2015? Hoe selecteer je kunst? Welke hoogtepunten biedt PAN dit jaar? Art consultant Hélène van der Ven is Residence-kunstexpert en partner bij Nederlands nieuwste veilinghuis Art Europe Auctions. Haar tips, altijd smakelijk verteld, wil je niet missen!

Maandag 23 november

11.30-11.50 uur Museale kunst: het oog van de museumdirecteur
Hoe kijkt een museumdirecteur naar kunst. Hoe koopt hij aan? Een gesprek tussen Jan Rudolph de Lorm, directeur Singer Laren, en PAN-expert Madelon Strijbos. Zij vertelt over welke kunst van museale kwaliteit er dit jaar te zien is op de beursvloer.

14.30-14.50 uur Antiek: terug van weggeweest
Antieke objecten beleven een revival in het moderne interieur. Wat is de kracht van antiek? Waar moet je bij aankoop op letten? Wat zijn kansen en valkuilen? Tips & tricks van antiquair Robert Schreuder van de gelijknamige galerie (#62) in Amsterdam en van antiquair Theo Daatselaar van de gelijknamige galerie (#76) in Zaltbommel.

Dinsdag 24 november

11.30-11.50 uur Juwelen: van cadeau naar verzamelobject
Juwelen krijg je en juwelen geef je. Deze rijke traditie op een rij, met verhalen die oog en oor verleiden. Maar ook: welke (materiaal)kennis helpt bij het uitkiezen van juwelen als cadeau en als verzamelobject? En welke juwelen zijn must-sees op PAN 2015?
Een sprankelend gesprek met Rob Koudijs van de gelijknamige galerie (#29) in Amsterdam, expert in hedendaagse sieraden, en Leonore van der Waals van Kunsthandel Inez Stodel (#51) in Amsterdam, expert in antieke juwelen.

14.30-14.50 uur Van Hollandse bodem: de kracht van Nederlandse kunst
Delfts Blauw, zilver, aardewerk, Hollandse meesters. Nederlandse creaties veroveren de wereld. Een gesprek met vier bevlogen veertigers van vooraanstaande Nederlandse familiebedrijven:
– Niels de Boer, expert in 16e- en 17e-eeuwse Hollandse meesters van Kunsthandel P. de Boer (#1)
– Bob Albricht van Kunstgalerij Albricht (#140), specialist in 19e- en 20ste-eeuwse schilderkunst
– Robert Aronson van Aronson Antiquairs (#6) expert in Delfts aardewerk
– Emiel Aardewerk van Aardewerk Antiquair Juwelier (#150), expert in onder meer antiek Nederlands zilverwerk

Woensdag 25 november

11.30-11.50 uur Tribal art: voor reislustige verzamelaars
Een gesprek over de mystieke verhalen achter Tribal Art. Hoe vinden de verzamelaars hun maskers, beelden en andere items? Hoe verhouden deze werken zich tot andere kunst. Met Sanne Nies van Salon Sanne Nies Tribal Art (#4) in Eindhoven en Jaap Polak van Polak Works of Art (#70) in Amsterdam.

14.30-14.50 Stillevens: in schilderkunst en fotografie
Stillevens zijn niet weg te denken uit de wereld van de kunst en uit onze interieurs. Welke stillevens zijn vandaag de dag actueel? Welke werken zijn tijdloos en waarom? Welke werken zijn de must-sees op PAN 2015? Tips & tricks voor (het starten van) een eigen verzameling. Met Eduard Planting van de gelijknamige galerie (#121) in Amsterdam, gespecialiseerd in 20ste-eeuwse en hedendaagse fotokunst, en Rutger Brandt van Galerie Mokum (#131) in Amsterdam, specialist in figuratieve schilderkunst.

Donderdag 26 november

13.30-13.50 uur Zerokunst: de magie van nulkunst
Zerokunst spreekt tot de verbeelding, of juist niet? Wat is het verhaal achter Zerokunst en vooral… wat is de magie ervan? Hoe kun je Zerokunst toepassen? Onthullingen, tips & tricks door Heleen de Rijk van De Rijk Fine Art (#100) in Den Haag.

Vrijdag 27 november

11.30-11.50 uur Design: van ontwerp naar icoon
De belangstelling voor designklassiekers is groter dan ooit. Wanneer heeft een ontwerp iconische waarde? Hoe verzamel je iconen? Waar let je op? Een marktscan, tips & tricks van Morentz (#67) in Waalwijk, expert in designmeubelen, en Miriam van Dijk van galerie Priveekollectie (#42) in Heusden aan de Maas, expert in hedendaagse kunst en design.

14.30-14.50 uur Zoals het klokje thuis tikt: horloges en antieke klokken
Een kunstwerk dat geluid maakt. Alsof het leeft. Hoe kijk je naar klokken en horloges als verzamelobject? Tips en tricks van Jos Meis van Gude & Meis Antieke Klokken en Barometers (#155) in Amsterdam en Menno Hoencamp van Mentink en Roest (#32) in Ingen.

Zaterdag 28 november

11.30-11.50 uur Portretkunst: fotografie en oude meesters
Selfies zijn aan de orde van de dag. Maar hoe gingen oude meesters te werk bij het maken van een portret? Verschilt dat veel van hoe een fotograaf te werk gaat? Een spannend gesprek tussen Roy Kahman van Kahmann Gallery in Amsterdam (#126), expert in vintage en hedendaagse fotografie, en Mark Smit van Kunsthandel Mark Smit in Ommen (#56), expert in 19e- en 20ste-eeuwse schilderijen.

14.30-14.50 uur Kunst in het interieur
Hoe selecteer je kunst voor thuis of op kantoor? Hoe combineer je deze met reeds aanwezige meubels en objecten? Tips van Leonie Hendrikse en Jeroen Stock, interior designers van Stock Interiors in Haarlem. Stock heeft een voorliefde voor historische ontwerpen met een spannende twist en heeft dit jaar de Residence-stand (#54) op PAN Amsterdam ontworpen.

Zondag 30 november

14.30-14.50 uur Dress your home: tapijten
Twee gerenommeerde experts onthullen tradities, gebruiken en inspirerende toepassingen op het gebied van tapijtkunst. Ook vertellen ze je waar je op moet letten bij de aanschaf van tapijten en delen ze hun tips en tricks. En wat zijn de pareltjes op deze PAN-editie? Met galeries N. Vrouyr (#41) uit Antwerpen, handgeknoopte tapijten en textiel (de oudste tapijtzaak in België), en Foumani Persian Gallery (#130) uit Amsterdam, expert in exclusieve en antieke Perzische tapijten en kelims.

Kijk ook op Residence.nl voor verdere informatie →