SPOTLIGHT!

Wij zetten elke maand een favoriete stoel, bank of lamp in het licht. De Wishbone Chair staat sinds kort in Stock en wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Het tijdloze ontwerp verdient het om uitgelicht te worden!

Hans J. Wegner was één van de bekendste en meest vindingrijke Deense meubelontwerpers. Vooral door zijn werk werd het Deens design in de jaren vijftig van de 20e eeuw een begrip. De Wishbone Chair is misschien wel het beroemdste werk van de ontwerper. Het is een lichte, aantrekkelijke en, niet geheel onbelangrijk, comfortabele eetkamer stoel met de karakteristieke Y-vormige rug. Door zijn eenvoud en strakke lijnen is het ontwerp een triomf van vakmanschap. Hoewel de stoel er eenvoudig uitziet, wil dat niet zeggen dat de productie dat ook is. Het proces telt meer dan 100 stappen, onder andere het met de hand weven van de zitting. Hans J. Wegner ontwierp de stoel voor Carl Hansen & Son in 1949.

Carl Hansen & Son werd in 1908 opgericht in de Deense stad Odense door meubelmaker Carl Hansen. Holger Hansen, nam in 1934 de rol van zijn vader over. Holger was degene die ervoor zorgde dat het merk ging samenwerken met getalenteerde Deense ontwerpers. Carl Hansen & Son maakt kwalitatief hoogwaardige designmeubels waaronder eettafels en stoelen, leunstoelen, voetenbankjes, banken, salontafels en kindermeubels. De nadruk ligt op het in stand houden van een eeuwenlange traditie waar men trots op is: vakmanschap gecombineerd met een moderne productietechnologie. De ontwerpen hebben een tijdloze schoonheid en waarde en met respect voor duurzame ontwerpen en materialen.